Een kamer verruimen door een dakkapel

dakkapel

Bij veel huizen wordt de bovenste verdieping gebruikt, maar hebben veel kamers schuine daken. Wat ten koste gaat van de bruikbare ruimte. Kent u dit probleem? Een oplossing hiervoor is het plaatsen van een dakkapel. Het is misschien een flinke investering, maar er zijn genoeg voordelen die deze investering het waard maken.

Een groot voordeel is dat een dakkapel u meer bruikbare ruimte geeft. Zo kan een kleine kamer met schuine muren toch nog dienen als slaapkamer of badkamer. Het hebben van een extra ruimte kan soms een verhuizing onnodig maken. Daarnaast kunt u zo een beter uitzicht creëren vanuit de kamer. Tevens veranderd een dakkapel de sfeer van de kamer, doordat de lichtinval anders wordt. Een dakkapel is ook een verbetering aan uw huis en dus zal uw huis in waarde stijgen. Het maakt u huis tevens unieker ten opzichte van de huizen om uw huis heen, dit kan natuurlijk ook de waarde van uw huis doen stijgen.

Voordat u een dakkapel plaats, heeft u een aantal keuzes te maken. Kiest u voor het standaardmodel van twee tot drie meter breed, met een platte bovenzijde bedekt met kunststof of dakleer en kunststof kozijnen? Wel makkelijk in het onderhoud en er kunnen verschillende ramen in geplaatst worden. Of kiest u voor een ander formaat of voor andere dakbedekking, zoals een rietdak? Ook is het type raam die u erin plaatst een keuze op zich. Kiest u voor een kiepraam, een kantelraam of een combinatie van deze twee? Ook kunt u kiezen voor een rondraam, om zo een hele andere sfeer te creëren.

Het plaatsen van een dakkapel kan op twee verschillende manieren gebeuren. Als eerste kan de dakkapel geplaatst worden als prefab, zo’n model kan vaak al binnen één dag worden geplaatst. Helaas zijn niet alle daken hiervoor geschikt. Dan worden uitgeweken naar de traditionele dakopbouw. Dit kan vrijwel op alle daken en met alle hellingshoeken, het duurt alleen net niets langer.

Een kunststof dakkapel vraagt om iets minder onderhoud dan een houten dakkapel, maar alsnog is het raadzaam om ten minste één keer per twee jaar de dakkapel te controleren. Controleer of alles nog goed vast zit en geef de dakkapel even een grondige schoonmaakbeurt.

Benieuwd wat er mogelijk is voor uw huis? Neem contact met ons aannemersbedrijf in Antwerpen op en we zoeken het samen met u uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *