Lucht in de radiatoren? Zo lost u het op!

radiator ontluchten

Wanneer u lucht in uw radiatoren hebt zitten, kan dit ervoor zorgen dat uw energierekening duurder uitvalt. Door lucht gaan de radiatoren tikken, borrelen en werkt de verwarming niet meer altijd naar behoren. Ontlucht daarom uw radiatoren, wanneer u één of meer van deze symptomen merkt. Volg het onderstaande stappenplan en het is zo klaar.

Zet ten eerste de thermostaat zo laag mogelijk en haal de stekker van de ketel uit het stopcontact. Heeft u echter een ketel met een digitaal display, laat dan de stekker in het stopcontact zitten. Wacht nu minimaal 10 minuten, zodat de temperatuur iets zakt van de radiatoren.

Begin nu met ontluchten op het laagst gelegen punt in het huis. En werk vanaf daar naar boven. Zo eindigt u bij de radiator die het hoogst gelegen is in het huis.

Sluit de kraan van de radiator die u gaat ontluchten. Draai nu het ontluchtingsventiel open, houd een doekje bij het ventiel. Zodra u merkt dat er water uitkomt, draait u het ventiel weer dicht. Draai de kraan weer open van de radiator.

Heeft u alle radiatoren gehad? Dan kan de stekker van de ketel weer in het stopcontact, mocht u deze eruit hebben gehaald. Controleer nu of de waterdruk nog in orde is. Deze moet tussen de 1.5 en 2 bar liggen. Is deze lager? Vul dan de ketel bij.

Heeft u moeite met het ontluchten of mocht u de ketel moeten bijvullen, maar weet u niet goed hoe? Dan kunt u altijd hulp inschakelen van een cv-monteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *