Tips voor vlakschuurmachine gebruik

Heb je een vlakschuurmachine gekocht, maar weet je niet goed wat je ermee kunt? Dan kan deze blog misschien uitkomst bieden. Wij vertellen je namelijk het één en ander over de vlakschuurmachine en hoe je deze kunt gebruiken. Zie het als drie tips die wij geven, zodat jij straks eenvoudiger en sneller kunt schuren met je eigen schuurapparaat. Er zijn nogal wat klussers die gereedschap halen, maar eigenlijk geen idee hebben wat de mogelijkheden allemaal zijn en wat je ermee kunt. De drie tips die wij geven zullen daarom gaan over een aantal veel voorkomende eigenschappen van de vlakschuurmachine.

Bevestiging van het schuurpapier

Als je een vlakschuurmachine hebt gekocht dan moet je eens in de zoveel tijd het schuurpapier verwisselen. De reden hiervan is dat het schuurpapier nou eenmaal slijt na intensief gebruik. Het bevestigen van schuurpapier kan op twee verschillende manieren bij een vlakschuurmachine. Eerder was de klembevestiging erg populair, maar dankzij een nieuwe uitvinding wordt de klittenbandbevestiging nu vaker toegepast. Bij de meeste vlakschuurmachines wordt er alleen nog maar gebruik gemaakt van deze klittenbandbevestiging. Let op dat je niet gaat schuren zonder schuurpapier, want dan beschadig je de klittenbandbevestiging!

Stofafzuiging

Sommige vlakschuurmachines hebben gaten in de schuurzool. De kans is groot dat je niet goed weet waarom dit is. Nou dat zullen wij vertellen. Deze gaten dienen voor de stofafzuiging. Via deze gaten wordt het stof afgezogen wat vrijgekomen is tijdens het schuren. De motor creëert een zuigbeweging en zorgt ervoor dat alles in de stofzak wordt geblazen. Je kunt een normale stofzak nemen of een microfilter. Het voordeel van een microfilter is dat ook het fijnstof wordt opgevangen. Dit is bij een stofzak vaak een probleem.

Korrelgrote

Het is belangrijk dat je ook rekening houdt met de korrelgrote. De korrelgrote zegt iets over het aantal korrels op een schuurvel. Hoe minder korrels, hoe grover zal de afwerking zijn. Wil je gaan verven? Dan is het belangrijk om verschillende schuurbeurten te doen. Te beginnen met een grove korrel en te eindigen met een fijne korrel. Dit kan korrel 250 zijn bijvoorbeeld. Houd hier dus rekening mee! Anders zie je straks de schuurlijnen door de verf heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *