Vloer afwerken en onderhouden

vloer onderhouden

Allereerst is het zaak dat u uw vloer controleert op spijkers die uitsteken. Mocht het nodig zijn, sla ze dan dieper de vloer in. Gebruik hiervoor een hamer én drevel. Hierna kunt u de vloer gaan schuren, doe dit meerdere keren. Gebruik hiervoor een parketschuurmachine. Voor de lastige kanten kunt u een kantschuurmachine gebruiken. Begin altijd met grove korrel en doe de laatste beurt met een fijne korrel. Zorg ook dat u altijd in de richting van de nerf van het hout schuurt. Als het schuren ook klaar is, maak de vloer dan grondig schoon met de stofzuiger en een licht vochtige dweil.

Nu is het tijd om de vloer in de was te zetten. Gebruik een doek die niet pluist. Boen de eerste laag was goed in het hout met deze doek. Vervolgens gebruikt u de boenmachine om de was uit te boenen. Begin met een harde borstel en eindig met zachte. Zet de vloer nog meerdere malen in de was, vraag uw vloerspecialist hoe vaak voor uw houtsoort voldoende is. Wanneer er een paar kale plekken in de vloer zichtbaar zijn, kunt met een speciale was bewerken. In het geheel is het goed om de vloer jaarlijks in de was te zetten.

Na de was is het tijd voor de olie. Wrijf de olie in de vloer met een doek die niet pluist of gebruik een speciale lakroller. Wrijf net zo lang tot alle olie in de vloer is opgenomen, dit merkt u aan de matte look die de vloer dan krijgt. Vraag uw vloerspecialist hoe vaak uw houtsoort moet behandeld worden met olie voor een optimaal resultaat. Nadat u de vloer heeft behandeld met olie, kunt u er twee dagen niet op lopen. Kale plekken in de vloer? Behandel deze plekken met speciale onderhoudsolie. Voor het mooiste resultaat en beste onderhouden, is het zaak dat u uw vloer jaarlijks in de olie zet.

Het de was en de olie kunt u de vloer nu helemaal gaan afwerken. Het lakken moet altijd minimaal drie keer met elke keer een rust periode van 24 uur. Bedenk goed waar u begint, zodat u bij de deur eindigt. Schuur de vloer elke keer licht met een fijne korrel, alvorens u de nieuwe laklaag gaat aanbrengen. Een gelakte vloer is makkelijk schoon te maken middels water en een zachte zeepsoort. Voor het mooiste resultaat kunt u een beetje vloerpolish door uw sopje doen. Lelijke, doffe plekken kunt u met onverdunde vloerpolish weer fris maken.

Voor al uw vragen of als u het onderhouden en afwerken u vloer niet ziet zitten, dan kunt u altijd contact opnemen met uw vloerspecialist in Mechelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *