Een Italiaanse ode aan de vrouwelijkheid

Nero Giardini hakken

Haal deze lente je hakken maar weer boven! De laatste seizoenen werd het modebeeld gedomineerd door platte schoenen en sneakers, maar als het van de Italianen afhangt gaan we vanaf nu weer hooggehakt door het leven. De Italiaanse designers brengen dit seizoen een ode aan de vrouwelijkheid, en daar kunnen mooie hakken natuurlijk niet bij ontbreken.

Wie Italiaanse mode zegt, zegt kwaliteit, creativiteit en -natuurlijk- vrouwelijkheid. Na seizoenen vol androgyne silhouetten kiezen de Italianen deze lente weer voluit voor die vrouwelijkheid. Vrouwen van overal ter wereld dromen weg bij de peperdure ontwerpen van Prada, Gucci en Giuseppe Zanotti, maar Nero Giardini schoenen bewijzen dat Italiaanse kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn.

Hoge Hakken

Dit seizoen draait om vrouwelijkheid, dus fans van hoge hakken kunnen zich deze lente volledig laten gaan. Of je nu kiest voor klassieke pumps, sierlijke sandalen met hak of elegante sleehakken, er bestaat ongetwijfeld een Italiaans ontwerp dat je bevalt. Blijf je toch liever met je voetjes op de grond? Ook de sneakers en slip-ons van Italiaanse makelaardij zijn op-en-top vrouwelijk.

Kant moet een van de vrouwelijkste stoffen ter wereld zijn. Het zal je dan ook niet verbazen dat het delicate stofje een belangrijke rol speelt in de nieuwe collecties van Italiaanse schoenenontwerpers. Sommigen houden het subtiel met kleine kanten details, maar de meesten gaan volledig overboord met pumps die van begin tot einde bedekt zijn met kant, of met kanten sneakers en bijpassende handtasjes. Ideaal voor de moderne femme fatale!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *