Piano leren spelen met e-books

piano

Het klinkt misschien een beetje raar, maar piano spelen door middel van een e-book is toch echt wel mogelijk. Veel mensen denken bij piano leren spelen direct aan een muziekschool of privéleraar. Volgens hun komen er dan veel extra kosten bij zo’n piano cursus kijken. Gelukkig is er door de jaren heen veel veranderd op het gebied van piano leren spelen. Vroeger was het piano spelen echt nog iets wat zich in adellijke kringen afspeelde. Door de komst van internet en vernuftige systemen is het nu mogelijk om op een redelijk simpele en goedkope manier het pianospel onder de knie te krijgen. In dit artikel gaan we verder op deze ontwikkelingen in om ook jou aan het piano spelen te krijgen. We vertellen hoe je piano kunt spelen via een e-book en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat houdt piano spelen via een e-book in?

Een e-book is niks anders dan een online boek. De ‘e’ van e-book staat ook wel voor elektronisch, oftewel een elektronisch boek. Deze staat vol met filmpjes, muziek, informatie en tips om het piano spelen voor jou nog makkelijker te maken. Door een eenmalige investering of betaling in termijnen is het e-book te gebruiken wanneer jij dat maar wilt. Dat is toch wel even wat anders dan een pianoles via een boek, of niet? Hieronder geven we nog even de belangrijkste voordelen van zo`n online piano cursus.

De voordelen van een e-book

Pianolessen via een muziekschool of privéleraar kunnen al snel rond de duizend euro per jaar gaan kosten, wat natuurlijk niet al te leuk is. Gelukkig is dit bij een piano cursus online niet het geval. Het is namelijk zo dat de duurste cursus maar liefs honderdvijftig euro kan kosten. De reden waarom deze cursussen niet al te duur zijn heeft te maken met de zelfstudie van de pianist. Er komt namelijk geen pianoleraar aan te pas. Natuurlijk kun je per mail wel ondersteuning krijgen van de auteurs van het e-book, welke meestal zelf pianist zijn. Piano spelen is mede hierdoor steeds leuker en voordeliger voor de pianist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *