Voordelen van gitaar bladmuziek

gitaar spelen

Wanneer je een gitaar liedje wil spelen, dan is het handig om gitaar bladmuziek te gebruiken. Zoals je misschien al weet wordt bladmuziek voor elk muziekinstrument gebruikt. Het is notenschrift is namelijk een universele methode om liedjes op papier te zetten. Maar waarom is het eigenlijk verstandig om te kiezen voor bladmuziek om gitaar liedjes te spelen? Nou dat kom je in deze blog te weten.

Weet wat je speelt

Voordat je begint met gitaar spelen is het verstandig om het bladmuziek te zetten in een muziekstandaard. Zo kun je goed zien, welke noten je moet spelen. Wanneer je de vaardigheid noten lezen beheerst dan is bladmuziek ideaal. Voor beginnende gitaristen is het spelen vanaf bladmuziek vaak lastig. In dit geval kun je beter kiezen voor gitaarakkoorden- of tabs.

Wat zijn gitaarakkoorden?

Wanneer je een gitaarakkoord speelt maak je gebruik van 3 of meer tonen tegelijk. Elk gitaarakkoord heeft zijn eigen vingerzetting op de gitaarhals. Deze vingerzetting maak je met je linkerhand en met de rechterhand sla je de snaren van de gitaar aan. Van plan om het gitaarspel te leren op basis van akkoorden, dan is het verstandig om te kiezen voor een online gitaarcursus.

Leren spelen met gitaartabs

Gitaartabs bestaan voornamelijk uit verschillende tekens. Een standaard tab bestaat uit zes lijnen, welke de snaren van de gitaar aanduiden. Voor deze lijnen staat de benaming van de snaren. Op de lijnen zelf komen de positienummers (vingerzetting met linkerhand) en andere tekens welke aangeven hoe en wanneer de snaren moeten worden aangeslagen.

In principe zijn er dus drie methoden om gitaar liedjes te spelen. Zoals eerder gezegd is het voor beginners vaak lastig om bladmuziek te gebruiken. Toch liedjes willen spelen met behulp van gitaar bladmuziek? Dan is het verstandig om het één en ander te weten over het notenschrift. Zo staat het internet vol met lessen om de vaardigheid noten lezen onder de knie te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *