Leuke tweedehandskleding kopen op rommelmarkten

Tweedehands kleding

Op rommelmarkten kan je echte koopjes doen. Ongedragen kleding, merkkledij. Goede kwaliteit tegen een lage prijs. Hoe ga je nu precies te werk.

 

Sta vroeg op

Ten eerst moet je vroeg vertrekken. Kom je tegen sluitingstijd dan zijn alle goede stukken al verkocht en kan je enkel nog kiezen uit de overschotjes. De kleding die niemand de moeite vond. Een ander voordeel is dat je genoeg tijd hebt om rond te kijken, te vergelijken en niet overhaast te beslissen  Vertrek dus vroeg en neem de tijd om te kiezen. Elke week een paar kledingstukken kopen die niet volledig passen is zonde. Hier kan je een mouw aanpassen door bijvoorbeeld een ruilavond te organiseren onder vriendinnen.

Pas de kleding

Zorg ervoor dat je iets lichts aanhebt of zonder veel gêne een kledingstuk kunt passen. Kleding krimpt in de was en bij slijtage zit de kleding losser. Door de kleding te passen is het ook makkelijker om ontbrekende knoppen, een kapotte rits of een kleine scheur te ontdekken. Zo kom je op het einde van de rit niet bedrogen uit.

Breng een vriend mee

Probeer te winkelen met een goede vriendin die je vertrouwt en zelf ook iets wil kopen. Het is altijd handig om een andere mening te horen en je zult zo niet naar huis gaan met kleding die er verschrikkelijk uitziet. Zelfs al vind je niet dan kan je onder elkaar nog altijd lachen met de verschrikkelijke lelijke kleding die je tegen kwam.

Pingel altijd af

Wees niet bang om af te pingelen op de prijs. De meeste mensen willen gewoon van hun oude kleding af en willen een stukje van hun geld recupereren. Hierdoor heb je een goede onderhandelingspositie. Onderhandel steeds met een glimlach en bied een stuk onder de realistische prijs. Wat ook goed werkt is het kopen van drie kledingstukken voor de prijs van twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *